събота, 11 декември 2010 г.

Спящата красавица в.3

Имало едно време цар и царица, които си нямали деца. Пътували дълго около света, в търсене на начин да им се роди дете и най-накрая срещнали мъдрата жаба.

- Мъдра жабо, как да си направим бебе?
- Квак.

Послушали те жабата и тази вечер щастието им се усмихнало. Заченали и 9 месеца по-късно се родила най-прекрасната принцеса. Поканили те 12-те царски орисници да орисат детето да му се случват само най-хубави неща. Тринайстата орисница обаче много се обидила, че не била поканена и проклела детето на 15 да заспи и да изкара 100 годишен сън.

Минали години, бдителността спаднала и тринайстата орисница успяла да се пробута в прислугата на двореца. Отишла тя един ден при принцесата и й казала:

- Виждаш ли този кашон с валиум? Лекува акне.

Подлъгала се принцесата и почнала да се дрогира и да спи непробудно с дни. Минали няколко години. Царството почнало да запада и замъкът обрасъл с трънаци. Царят решил, че е време за политически брак и обявил голяма награда - който принц разсъни спящата красавица, печели трона.

Минавали всякакви принцове, но още щом видели трънаците около оградата се отказвали. Един ден седмия принц от седмото царство пристигнал в района. Той бил от много важно царство, но седми и нямал никакъв шанс даже херцогство да получи, за това си казал - ще събудя спящата красавица. За това издирил и той мъдрата жаба.

- Мъдра жабо, как да събудя спящата красавица?
- Квак! - казала жабата и се скрила.

Приел съвета за мъдър, отишъл в замъка и навестил принцесата. Целунал я по бузата, както си му е реда, обаче тя не се събудила.

- Какво толкова, никой не разбра? Хей всички, принцесата се събуди и каза, че иска да дойде с мен на околосветско пътешествие, преди да се оженим!

Натоварил я в каляската и я закарал на място, където нямало дилъри. Отнело време, но принцесата се осъзнала и била много нещастна, като видяла колко дебела е станала от дълги години липса на спорт. Така на двамата им хрумнала гениална бизнес идея и основали верига от спортни зали в приказния свят, а принцесата бързо влязла във форма. Като станали цар и царица, наредили определени лекарства да се продават само със зелена рецепта и скоро полицията разбила лабораторията на злата орисница.

Така възникнали фитнесът, а също и забраната на наркотиците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар